Friday, 21 October 2016

BOOST YOUR IMMUNE SYSTEM NATURALLY: CARA UNTUK ATASI DEMAM DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Nak tahu tak?

Baru- baru ini saya demam kan.Huk huk huk. Tak suka demam ( eh tiba-tiba bunyik mengada sangat kan ni. haha:P)


Sumber Google


Nak tahu apa benda yang saya booster?

Banyak sebenarnya vitamin yang saya booster immune tubuh badan ini. Antaranya yang wajib ditambah dosage ialah Vitamin C, Vitalea (multivitamin), B Complex, Garlic,Nutriferon, Gla Complex , Omega Guard , Performance Drink dan gunakan Herbal Blend untuk disapu di bahagian hidung


Inilah Fungsi vitamin booster Immune saya:
👉Performance Drink (air oren dalam gambar ini) membantu kebah demam dengan meningkatkan daya ketahanan badan, menggantikan air yang hilang dari badan (dehydration) & mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.

👉 Vitamin C dipatahkan/dikunyahkan (untuk booster immune sahaja ketika demam) kerana dapat meresapkan secepatnya dengan meningkatkan imun dan pertahanan tubuh melawan penyakit.

👉B complex sebagai antistress. Kalau kita stress, takut nanti menjejaskan lagi imuniti badan kita

👉Vitalea pula diperlukan sebagai pelengkap nutrisi harian dan juga merupakan nutrisi penting untuk sel yang sihat. Jadi dengan pengambilan vitalea dapatlah juga meningkat imunisasi. (Beri Tenaga kembali)

*********


Hidung kalau tersumbat ambil la Herbal Blend ni. 
Sapu dekat hidung tu. 
Nanti lega je hidung. 
Tiada lagi sok sek sok sek. hehe

********


Tu dia nampak ni koleksi Nutriferon yang saya makan ni, Heheh
Nutriferon memang kewajipan yang saya ambil since 
kulit bermasalah jerawat berbatu-batu sebelum ini. 
Ni pun kene ambil lebih taw kalau demam. hehe. 
Booster kaw-kaw dengan antibiotik semulajadi ini. 
Dengan Nutriferon kita bantu galakkan interferon ini membantu memberi signal kepada vitamin C lagi. 

Jangan lupa ambil antibiotik ini ya :)

*******


Sumber Google- lupa nak snap. hehe

Garlic juga salah satu antibiotik semulajadi selepas Nutriferon. 
Kelebihannya ada Allicin. 
Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung 
dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat dan mempunyai sifat penyembuh.

Banyak kan yang saya booster? hehe. 

******

Tapi waktu tido mestilah kene jaga juga. Tak boleh semata-mata harapkan booster dari vitamin je kan.

Pemakanan pun kene jaga juga terutamanya makanan yang boleh melemahkan sistem imunisasi seperti GULA. Boleh refer ENTRY di SINI

Agak-agak apakah pemakanan yang membantu menaikkan kembali sistem imunisasi? itu pun saya telah coretkan dekat link di SINI

APAKAH TAJUK FOKUS HARI INI?

Eh bukan yang atas ke sudah saya ceritakan? aippp yang ni nak cerita yang lebih special. Hehe

Jadi hari ini saya ingin menceritakan vitamin yang bersumberkan omega 3 & 6.
Mungkin ada dalam kalangan kita tidak tahu peranannya.


Anda tahu tak sebenarnya saya hampir lupa peranan omega 6 dari GLA COMPLEX ini. Ilmu ini saya dapat dari sharing Master Norita iaitu Master Shaklee.

Mesti tertanya-tanya kan apa benda yang Master Norita beri ilmu dekat cucu cicit shakleenya ini? hehe. Meh nak stori dekat ini. 

Tahu tak menurut daripada Dr Zubaidi, "di dalam tubuh kita ada thermostat (bahagian otak yang terletak di hypothalamus) yang mengesan dan mengawal suhu dalam tubuh, sangat sensitif terhadap perubahan suhu ini.

Thermostat kita ini akan memberitahu otak dan tubuh agar mengeluarkan prostagladin, iaitu bahan biokimia yang menjadi dalam tubuh.

Prostaglandin akan menyebabkan pengecutan saluran darah pada kulit, menyebabkan kita berasa sejuk bila kita demam." ( Boleh refer ini pada ENTRY ini: 7 PETANDA SISTEM IMUNISASI LEMAH)

Apakah kaitan prostalglandin ini dengan GLA COMPLEX?

GLA Complex adalah sejenis lemak asid Omega-6 yang diperlukan badan untuk membentuk prostalgladin iaitu sejenis bahan berupa hormon yang mengawal keradangan dan atur proses badan yang normal.

Itulah sebabnya kita perlukan GLA. Kalau rasa nak demam je, ambil la lebih sikit GLA.

Jangan risau dengan GLA nak ambil lebih 2 biji pun ok je.  (pape hal refer agen shaklee yang sah untuk lebih kepastian)

Manakala Omega Guard pula saya ambil untuk mengatasi masalah sakit tekak.

Almaklumlah kalau dah sakit tekak, konpemlah tekak kita merah dan mungkin ada keradangan sedikit.

Jadi omega 3 dari omega guard berfungsi untuk anti radang dan paling best omega juga dapat meningkatkan sistem imunisasi dalam badan contohnya dapat mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan.

So musim demam ni, janganlah lupa untuk booster immune dari GLA dan Omega guard sekali. 


Lagi satu omega tengah promosi Twin Pack & Buy 6 Free 1. Apa tunggu lagi dapatkan segera ye.


NAK TENGOK TESTIMONI YANG AMBIL VITAMIN SHAKLEE KETIKA DEMAM?

Mestilah nak tengok kan? Hehe. Meh Kakak Faizah kongsikan dekat sini. 


(Sumber Google)



( Sumber Google)


(Sumber Google)


(Sumber Google)



(Sumber Google)


OKTOBER SPECIAL: TAHUKAH ANDA?

Terdapat 3 Garis (3 lines) pertahanan dalam sistem imun anda. Apa yang membentuk imuniti anda bukan satu entiti, tetapi lebih kepada sistem organ, sel-sel, dan tisu di seluruh badan anda. Ia adalah penting untuk menyuburkan semua 3 baris untuk memastikan sistem imun anda kuat dan sihat. 

Praktis gaya hidup sihat, pengurusan tekanan yang baik, mengambil makanan berkhasiat dan makanan tambahan untuk diet adalah satu cara yang bijak bagi memastikan sistem imun anda kuat dan memaksimumkan perlindungan anda. 


Bagaimanakah ( 3 lines)  membantu melindungi sistem imun anda?

1st Line:

Tujuan ntuk garis pertama pertahanan iaitu termasuklah kulit, mukus, air mata, air liur, peluh dan asid perut akan bertindak sebagai penghalang untuk memerangkap dan membunuh kuman daripada memasuki badan. 

Apa yang anda perlu amalkan di dalam diet anda ialah:



SET DAILY ESSENTIAL 

1 x OmegaGuard™ 
1 x Vita-Lea® Iron Formula
1 x ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour
2 x Live Amazing" Paper Bag*
1 x Immunity Product Set Guide
1 x Immunity health information leaflet.
1 x Eco-Friendly Jute Bag (Green)*
 * While stocks last

Jangan lepaskan peluang dapatkan Promo ini



2nd line:

Apabila kuman dapat merempuh halangan pertama, mereka akan menghadapi pertahanan daripada pelbagai jenis sel-sel imun termasuklah sel-sel darah putih yang merupakan "Natural Killer Cells" yang berada  di bahagian kedua lapisan pertahanan anda. Manakala, interferon pula memainkan peranan penting dalam mengaktifkan dan meningkatkan tindak balas imun bagi melindungi diri anda daripada serangan kuman tersebut. 

Apa yang anda perlu amalkan di dalam diet anda ialah:

  • Biji labu, benih Plantago, Bunga Safflower, Japanese Honey Suckle yang semulajadi dapat meningkatkan tahap interferon dan menyediakan sokongan imun pada tahap sel, (Boleh baca ENTRYNutriferon baik pulih kulit saya dengan langkah yang pertama)
  • Karotenoid berperanan meneutralkan radikal bebas dan meningkatkan aktiviti sel-sel darah putih. (Boleh baca ENTRY di sini: Caratomax- Anti penuaan)
  • Bawang putih adalah antibiotik semulajadi yang kuat dengan membantu meningkatkan sel darah putih. ( Boleh baca ENTRY di sini: Testimoni kulit & Garlic)
  • Vitamin C merupakan tunjang paling penting dalam sistem imun. Ia meningkatkan sel-sel darah putih dalam misi pencarian, memerangkap dan memusnahkan aktiviti-aktiviti kuman. (Boleh baca ENTRY di sini: Vitamin C adalah Antioksidan Tubuh badan)

SET IMMUNE PROTECTION:

1 x Garlic Complex
1 x NutriFeron®
1 x CarotoMax®
1 x Sustained Release Vita-C Plus™
2 x Live Amazing" Paper Bag*
1 x Immunity Product Set Guide
1 x Immunity health information leaflet.
1 x Eco-Friendly Jute Bag (Green)*


* While stocks last

Jangan lepaskan peluang dapatkan Promo ini


3rd line: 

Line ini memberi tindak balas secara khusus kepada jenis kuman. Jika akan datang kuman itu menyerang kembali terhadap badan, ia akan bertindak balas dengan sewajarnya. Bagi memperbaiki kerosakan sel-sel anda ini, sel-sel anda perlukan resveratrol dan polifenol untuk pemulihan sel-sel yang lebih cepat. 

  • Resveratrol & Polifenol berperanan meningkatkan aktiviti sel pembunuh semulajadi semasa membaiki dan melindungi sel DNA.

SET ADVANCE PROTECTION


2 x Vivix® 
2 x Live Amazing" Paper Bag*
1 x Immunity Product Set Guide
1 x Immunity health information leaflet.
1 x Eco-Friendly Jute Bag (Green)*
* While stocks last

Beli 2 botol Vivix layak dapat CASH BONUS & FREE MEMBERSHIP

Jangan lepaskan peluang dapatkan Promo ini


JANGAN LUPA REGISTER SEHINGGA 31 OKTOBER 2016




Jika anda berminat dengan produk Shaklee 
terutama sekali SET TRIPLE IMMUNE ( Promo Oktober).
Jangan lupa untuk hubungi saya segera. 
Stok kini TERHAD!


Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)
COD: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau & sekitarnya


2 comments:

Kezia wan said...

Thank you atas perkongsian yang menarik faiz

Saya ada entry baru hari tau : APA ITU KELOID

Faizah Syakira said...

"thanks kezia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...