Wednesday, 4 January 2017

TIPS BONDA MENJEMPUT REZEKI

Pagi yang sibuk dengan bunyian lalu lintas motor dan kereta, tiba-tiba ada kedengaran 3 kali salam di luar rumah,

"Assalamualaikum, Assalamualaikum, Assalamualaikum" 

Rupanya ada rezeki pagi ini dapat pula pisang.




Semoga yang memberikan ini dilimpahkan rezeki lebih banyak lagi. Aaminn.

Semalam rezeki dapat talam nangka, hari ini pula rezeki dapat buah pisang. Yang memberinya pun bukanlah orang yang sama. Hehe. 



Sedap juga rasanya. Aumm.
Musnah seketika diet! :P


Bercerita mengenai rezeki kan. Faizah ingin kongsikan sesuatu.

Mungkin juga ini penyebabnya kami sering kali dapat rezeki tanpa diduga ini.

Sebenarnya Bonda ajarkan kami benda ini dan kami harus amalkannya supaya kami sama-sama mendapat berkat dari Ilahi.

Setiap pagi haruslah amalkan iaitu zikir Ya Wahhab, Ya Razzaq, Istighfar, Selawat ke atas Nabi dan juga paling ditekankan oleh Bonda memaksa kami menyebut Ya Aziz sekali.

Satu lagi ayat doa paling ikhlas Bonda ajarkan setiap kali selepas solat ialah

" Ya Allah berkati hidup ini, permudahkan urusan hari ini, berikan kami sekeluarga kekayaan dan kekayaan itu mulia disisiMu"

Ya Aziz itu ada kaitan dalam doa ini sebenarnya.

InsyaAllah. Jika kita amalkannya kita akan dapat menjadi orang yang mulia dan kaya dengan pertolongan Allah.

Itulah sebabnya Bonda tekankan. Bonda Faizah beri doa ini supaya anak-anaknya jangan sesekali takut untuk menjadi kaya.

Kaya rezeki, kaya harta dan paling penting kaya di dunia dan akhirat. (Kaya dan mulia di sisi Allah)

Rakan-rakan bolehlah amalkan doa. 

Sambil-sambil baca ENTRY Faizah jemput baca kebaikan ESP dijadikan sarapan setiap kali di SINI.

Sesiapa nak shaklee, bolehlah roger Faizah untuk order dan join Projek RM500 ini. 


Nak baca testimoni saya? Ada pada link ini:





Stok Promosi Ini terhad!

Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)

COD: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau & sekitarnya

6 comments:

Ana Fatihah said...

Wahhh. Terima kasih. Prkongsian yg sgt bagus. :)

Fairuz Aqilah said...

Kuih tepung talam nangka? First time dengar. Sedap ye agaknya? Hehe..

Nour Adieb said...

dan juga solat Dhuha, insyaAllah :)

cikkyra blogspot said...

Terima kasih @Ana Fatihah :)
Aah @Fairuz Aqilah. Saya pun 1st time dengar dan rasa. not bad gak la. hehe. sedap!
Betol tu @nour Adieb . Solat dhuha bukan sahaja menjemput rezeki tetapi sebagai tanda kita mensyukuri nikmatnya :)

Anem Arnamee said...

Salam. Terima kasih untuk perkongsian. :)

Adam said...

Nice entry. Actually you wanted to talk on ESP. You begined with rezki. A very good approach. Loved it.

Many men believe in luck to get rezki but i believe in cause and effect. The harder i work and pray the more Allah gives to me.

Thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...